Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2013 23:05 - БОЛКА В СТЪПАЛАТА
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 41688 Коментари: 0 Гласове:
2



БОЛКА В СТЪПАЛАТА
Тази болка не е свързана с отлагането на толкова много шлаки, както е при болката в пръстите на краката и поради това е по-лесна за отстраняване. В тези случаи по-голяма роля играят травмите на стъпалото. Първото, което трябва да направите е да си смените обувките, въпреки че са ви удобни. Вземете си по-широки, по-дълги и по-ниски обувки. Всеки ден носете два различни чифта обувки. В къщи сваляйте обувките.
Пазете краката си топли. Носете къси чорапи, произведени от естествени, не синтетични влакна. Ако имате нарушение на кръвоснабдяването, вземайте по една капсула cayenne по време на всяко хранене. Когато нарушението е умерено, краката ви лесно изстиват, а когато нарушението е твърде голямо, сърдечният пулс не може да бъде усетен в стъпалото ви (опитайте да го премерите точно под вътрешната страна на глезена си).
Да повторим:
♦   Почистете зъбните кавитации (Зъбно прочистване, стр. 409)
Проведете прочистване на бъбреците (стр. 549) Унищожете паразитите и бактериите със зепер Прочистете черния си дроб (стр. 552) Сутрин проверявайте телесното си рН непосредствено след ставане, като използвате специални рН лентички. Коригирайте го, ако е необходимо както е описано в „Болка в пръстите на краката". Ако рН на урината е 7 или повече, това означава, че имате инфекция на пикочния мехур. Започнете лечение веднага (стр. 101).
Ако имате подуване на стъпалото или глезена, Вие „събирате вода". Това се нарича оток. Той се дължи на нарушение във функциите на бъбреците и адреналните (надбъбречните) жлези. Адреналните жлези са разположени на върховете на бъбреците. Те съвместно регулират количеството на водата и солта в организма. Тъй като са разположени в тясна близост, те си обменят паразити и замърсители. Когато в бъбреците се образуват кристалчета, те затрудняват тока на вода и сол през каналчетата. По-малки количества напускат тялото и се задържат в тъканите. Казва се, че в тъканите има оток.
Чрез билковата рецепта за бъбреци можете да разтворите кристалите. Необходимо е обаче да отстраните и токсините, такива като металните пломби и да унищожите паразитите. Прочиствайте бъбреците в продължение на шест седмици, а ако се наложи и по-дълго — до пълното изчезване на болката и отока. Продължавайте да унищожавате малките нашественици със зепер два пъти седмично. За пълното изчезване на болката и отока може да се наложи да направите и няколко прочиствания на черния дроб.
                             
Фиг. 10. Бъбреците с адреналните жлези, разположени на върха им като шапки. Уретерите водят към пикочния мехур.
Особено полезна за стъпалата е добавката пантотенова киселина. Вземайте по 500 мг три пъти дневно в продължение на няколко седмици. Масажите и рефлексологията са също полезни за стъпалата.
БОЛКА В ПЕТИТЕ
Понякога болката в петите се дължи на шипове, които пък са резултат от шлаки. Обичайните шлаки в петите са пикочната киселина и фосфатите. Отлаганията от пикочна киселина са хранителна среда за бактериите. Фосфатите пък придават на шлаките твърдост и ги правят трудно разтворими. Може да решите да вземате обезболяващи, да си набавите специално направени „ортопедични" обувки или да прекъсне4те ежедневните си разходки, за да се избавите от пронизващите болки. Всичко това няма да реши проблема ви, но ще ви даде време, за да извършите основни промени в начина си на живот.
Спрете да пиете чай и какао, тъй като те съдържат оксалова киселина. Спрете да пиете кафе, включително декофеинизирано, плодови сокове и газирани напитки, тъй като са замърсени с разтворители. Всички те трябва да бъдат обезвредени от вашето тяло и изхвърлени през бъбреците. Вьзлагайки на бъбреците да прочистят отлаганията под формата на шипове в петите, трябва да им спестяваме тези извънредни задачи. Първо трябва да разтворите шлаките, а после да помогнете на бъбреците да ги изхвърлят.
За да ги разтворите, трябва да алкализирате своето рН, като отчитате старателно стойностите му с рН лентички. За да помогнете на бъбреците да изхвърлят шлаките, използвайте билки за бъбречно прочистване и пийте много вода. Само водата, не напитките, помагат на бъбреците да изхвърлят шлаките.
Изпивайте по половин литър вода сутрин след ставане и по половин литър между храненията.
Не купувайте „специална" вода. Използвайте само студена чешмяна вода. Ако не харесвате вкуса на водата от своя кран, наливайте си вода от крана на някой друг. Използвайте само стъклени или използвани вече полиетиленови чаши, които са матови, непрозрачни. Те са загубили вече пластизайера си с водата (някой друг вече го е изпил). Купешката вода има следи от разтворители от машините и стерилизиращите устройства, използвани при бутилирането й. Чешмяната вода не е чиста (може да съдържа до 500 токсични елемента), но никога не съм откривала в нея разтворители.
Следите от разтворители са по-лоши от същото количество други токсини.
Водните филтри не са решение на проблема. Те улавят замърсителите, но с времето започват да пропускат по малко замърсители всеки ден. Постоянната консумация на токсини е много по-вредна за здравето, отколкото периодичната. По- малък е рискът, ако използвате малък филтър и го сменяте ежемесечно. Така водата поне ще се дехлорира и ще се подобри вкусът й.
Бутилираната вода е популярна, вкусна и добре рекламирана, но не е безопасна.
Защо човек трябва да харчи пари всеки ден до края на живота си, купувайки вода, вместо да настоява водопроводните тръби да не са метални.
Друга причина да не пием бутилирана вода е, че тя застоява и скоро се замърсява с нашите собствени бактерии при контакт с устните или ръцете ни. Често изолирани микроби от такава вода са Staphylococcus и E.coli. Решението не е в това да прибавяме още химични дезинфектанти, решението е да пием течаща вода, такава каквато е водата от крановете у дома. Ако трябва да носите със себе си вода, използвайте стъклени съдове. Пластмасата е пореста и нейното качествено измиване е по-трудно (може обаче да се стерилизира в миялната машина).
Бъбреците ще забележат помощта ви, ако пиете по два литра вода дневно. Който и да е билков чай, без прибавен подсладител или сол, се брои за вода. Урината ще спре да мирише и ще стане много светла. Това е особено важно по време на разтваряне на шлаките в петите, тъй като тогава тялото ви вкарва шлаките в кръвообращението.
Унищожаването на бактериите със зепер може да ви донесе моментално облекчение на болката и е, разбира се, от полза за тялото, но не можете да очаквате, че болката няма да се върне, докато не отстраните шлаките и бактериите. Търсете източника на бактериите. Обичайни източници са зъбите и камъните. Друг източник са млечните продукти, замърсени със Salmonella и Shigella. Те може да се стерилизират чрез варене. Даже неголямото количество мляко, поставено върху зърнената сутрешна закуска или използвано за приготвяне на бъркани яйца, е достатъчно да ви реинфектира! Маслото и битата сметана също трябва да се кипнат. Спрете да консумирате йогурт и сирене, които не могат да бъдат стерилизирани.
Фосфатните отлагания представляват смес от три фосфата: монокалциев фосфат (СаН2РО4), дикалциев фосфат (Са2НРО4) и трикалциев фосфат (Са3РО4). Те се получават при консумиране на богати на фосфати храни. Такива са месата, газираните напитки и зърнените продукти като ориз, жито, хляб, макарони и орехи.
Практиката на нашето тяло да се освобождава от фосфатите е да ги свързва с калция и магнезия, като по този начин първо ги неутрализира. Не неутрализираните фосфати са много миели и биха изгорили нежните бъбреци. Откъде да вземем калций и магнезий? Снабдяването с магнезий често е доста оскъдно, тъй като той се намира в зелените зеленчуци и не се складира в никой орган. Така че се пада на калция да свърши това, тъй като го имаме на склад (в костите и зъбите).
Киселата среда, създавана от фосфатите, разтваря костите и позволява големи количества костни структури да бъдат отмити с урината. Това може директно да бъде наблюдавано при извършване анализ на урината (помолете вашия доктор да даде поръчка за лабораторно изследване). Ако събирате отделената в продължение на 24 часа урина, можете да измерите количеството изгубен калций. Не трябва да губите повече от 150 мг калций дневно, защото това е количеството, което сте способни да абсорбирате. Ако губите повече, Вие разграждате костите си. Това води също и до много голямо количество калций в кръвта и лимфата. (Вие абсорбирате 5 до 10% от това, което изяждате. Ако изядете 1 грам (1000 мг), вие абсорбирате 50 до 100 мг. Но вие абсорбирате 25-40%, ако това количество идва с млякото.)
Не е лесно да бъде възстановен калцият в костите, които са били подложени на разграждане. Вашият организъм се стреми да направи това колкото е възможно по-бързо - веднага след ликвидиране на киселата среда. Но костите ви не могат да направят това без витамин D. Той може да бъде получен от слънцето и от млякото, но това не е толкова просто. Витамин D трябва да бъде активиран от бъбреците преди да започне да си върши работата! Помнете все пак, че първоначалният проблем е в бъбреците, които позволяват образуването на шлаки. Чудно ли е, че не могат да се получат големи количества активиран витамин D от слънцето и млякото, когато бъбреците са стари, задръстени с кристали, обременени с тежки метали и плесенни токсини и обсадени от бактерии и паразити? Необходими са големи количества активиран витамин D, за да възстановите големите количества калций, извлечен от костите по време на повишената киселинност поради свръх консумацията на фосфатна храна.
Къде отива отмитият от костите калций? Той може да отложи в тъканите, където в нормални условия това не става. Артериите ви се изпълват с „нагар", в бъбреците ви се образуват кристали, в петите — шипове, а ставите се изкривяват.
Младите хора и децата със здрави, незадръстени от кристали бъбреци активират достатъчно количества витамин D. Поради това дори да консумират много фосфати и да развият кисела среда, която разтваря зъбите и костите им, те могат да върнат разтворения калций на мястото му. Те не развиват склероза на артериите, шипове на петите и възлести стави. Техният организъм може да понесе значителни злоупотреби без да го покаже.
Общо взето хората консумират твърде много фосфати. Употребяващите месо прекаляват с консумацията му. Вегетарианците консумират твърде много зърнени храни. Почти всички пият фосфатирани напитки. По този начин ние си постиламе за склерозирали артерии, болести на ставите и калцифицирани тъкани, лишени от гъвкавост. Ние всички образуваме бъбречни кристали, които се превръщат в камъни. Това е стареенето. Шлаките канят бактериите да живеят в тях и с тях, причинявайки болка.
Старостта и болката вървят ръка за ръка като истински партньори. Но в основата им все пак е погрешният избор на храна.
Опитайте се да предотвратите колкото може повече от това изкуствено стареене като:
1.   Намалете консумацията на месо. Предпочитайте рибата, чиито нежни кости съдържат калций. Наистина, тези кости се състоят от калциев фосфат и човек може да очаква логично, че не са много ефективен източник на калций. Логиката обаче не винаги се потвърждава от биологията. Костите на рибата са много добър източник на калций, а фосфатното им съдържание не е чак толкова голямо. Рибната диета върши добра работа в много примитивни общества. Освен това, аз никога не съм виждала случай на отравяне с живак след консумиране на риба. Нашият истински значим източник на живак е амалгамата на нашите пломби.
2.   Намалете консумацията на зърнени храни. Намалете сутрешната си зърнена закуска наполовина и прибавете към менюто си някакъв плод. Намалете наполовина консумацията на хляб, макарони, ориз и царевица. Яжте повече банани и други плодове. Яжте повече зеленчуци. Винаги предпочитайте картофите (но не картофения чипс) пред ориза или макароните. Винаги предпочитайте зелена салата пред салата с макарони. В ресторанта или зеленчуковия бар предпочетете картофите и други |зеленчуци пред житото, ориза и царевицата. Изберете (салата от прясно зеле или плодова салата. Не е необходимо да се откажете напълно от зърнените храни. Само ги ограничете, за да подобрите здравето си.
3.   Вземайте като хранителна добавка витамин D. Дозите под 40 000 единици нямат никакъв реален ефект. Тази дозировка може да се получи само с рецепта (обикновено 50 000 единици, което е достатъчно близко). За да избегнете вземането на замърсен продукт, помолете Вашия фармацевт да спази рецептата на стр. 546 (В миналото имаше няколко случая на предозиране, изразяващо се в болки в ставите и мускулите и гадене, но симптомите отзвучават.). Вземайте по една доза дневно в продължение на три седмици, а след това по две дози седмично завинаги.
4.   Накрая изхвърлете газираните напитки от диетата си или си ги правете сами (виж „Рецепти"). Всъщност не е вреден въглеродният двуокис, а прибавените фосфати. Пийте вода, билкови чайове, домашно приготвени плодови и зеленчукови сокове, мляко или суроватка.
Млякото, подобно на рибата съдържа много калций под формата на калциев фосфат. И отново логиката може да говори против ефективността на калция в тази му форма. И отново логиката е погрешна. Очевидно нещата при калция и фосфора са много по-сложни, отколкото ги описвам.
Млякото е най-добрият източник на калций независимо от съдържанието на фосфор. Възможно е за това да допринасят лактозата и други негови съставки. Ако са се образували шлаки където и да е - в петите, пръстите на краката, артериите, ставите, аз препоръчвам да се премине на мляко. Сравнете нивото на калция в урината и кръвта си преди и няколко седмици след извършване на тази промяна. За това време то трябва да се е нормализирало — да се покачи, ако е твърде ниско (под 9,2) или да се понижи, ако е твърде високо (10). Ако в същото време проследявате ефективността на бъбречното прочистване с билки, разтварящи фосфатните кристали,  ще забележите, че пиенето на мляко предпазва от новото им образуване. Вземането на калциеви таблетки не прави това!
За да бъде ефективно млякото, то трябва да има масленост поне 2%.
С нормализиране киселинността на телесните течности, възстановяване способността на бъбреците да отмиват киселините, спиране отлагането на тежки метали и спиране разтварянето на вашите кости, става възможно намаляване на шлаките, отложени в петите ви. Бактериите са лишени от място за хранене и натрупване. Можете да направите още няколко зепинга, за да унищожите и малкото оцелели. Така болката в петите ви остава в миналото. Не започвайте веднага след отминаване на болката да натоварвате прекалено много с ходене и тичане чувствителните тъкани, за да не ги травмирате. Носете меки чорапи и обувки с еластична подложка.
Имената в следващите по-долу истории са заменени с имена на лица от същия пол, взети на принципа на случайния подбор от телефонния указател, но останалите факти не са променени съществено.
Уолтър Джоунз, човек на 67 години, имаше диабет от 14 години. Краката и стъпалата го боляха така силно през последните 13 години, че едва ги влачеше. Бяха студени, влажни и лепкави. С цел засилване ефекта от бъбречното прочистване към билковата му рецепта бе добавена хвойна. Посъветван бе да спре пушенето и консумирането на алкохол и кафе. Той започна и програма за унищожаване на паразитите (по това време вместо зепер се използваше билкова противопаразитна програма) и прочистване на черния дроб, които завършиха с изхвърляне на няколко стотин малки жлъчни камъка. Три месеца след първото му посещение краката му бяха по-добре, а стъпалата — напълно добре, въпреки че все още имаше трудности при ходенето поради болка в бедрата.
Дина Сейгън, жена на министър, трябваше освен да пътува много, но и да върви и стои права продължително време. Беше оперирана преди 15 години, при което й бяха извадени шлаки от колената, но бяха се натрупали нови. Имаше и болезненост в петите. Моите изследвания показаха, че има фосфатни и оксалатни отлагания в бъбреците. Тя започна бъбречно прочистване, последвано от противопаразитна програма. Спря да използва замърсени с бензол продукти и най-вече червилото си. Промени диетата си като спря да употребява купешки напитки и премина на мляко. След 4,5 месеца болезнеността в петите й бе изчезнала заедно с тежкото й главоболие, по което дори не бяхме започнали още да работим.
Джули Фернандез дойде със списък от 10 сериозни проблема, включително болка в стъпалата и подуване на глезените. Анализът на урината й показа наличие на кристали. Моят тест установи, че това са кристали пикочна киселина. Паразитът бе Trichinella. Тя имаше домашна котка. Тестът й за токсични метали показа, че има натрупване на телурий и платина от зъбна протеза и арсеник от пестицид. Тя започна бъбречно прочистване и противопаразитна програма. Отстрани от дома си всички „къщички" за хлебарки и други пестициди и премахна метала от зъбите си. При третото й посещение след 4 седмици тя се движеше без болка, въпреки че все още имаше Trichinella и проблеми с арсеника. Два месеца по-късно имаше болки по цялото тяло и в бъбреците. Премина 5 дневно противопаразитно лечение с високи дози, като лекуваше и котката си и повтори бъбречното прочистване. Това облекчи болките й.
Дороти Шели имаше многобройни болки, включващи болки в сводовете на стъпалата, долната част на гръбнака и спазми по време на цикъла си. Тя имаше пикочно-киселинни и оксалатни кристали в бъбреците, за които започна лечение с билки. След три седмици болките в стъпалата и гръбнака изчезнаха.
Пол Лонгтин имаше спазми в пръстите на краката и прасците и болка в петите. След като спря да пуши, да употребява кафе и газирани напитки и започна да взема ниацин (капсули от 250 мг, по една на всяко ядене), съчетано с бъбречно прочистване, за три седмици той се подобри толкова, че вече не се нуждаеше от бастуна си.
Хуан Онли, 58 годишен, дойде при мен заради подаграта в двата крака и една от ръцете му. Той почти не можеше да се движи въпреки меките обувки и обезболяващите лекарства. Това бе започнало преди 7 години. Освен това той имаше болезненост в простата и седенето му предизвикваше неприятни усещания. Моите тестове показаха, че бъбреците му са пълни с пикочно-киселинни, оксалатни и цистеинови камъни. В простатата му гъмжеше от Gard-nerella и Campylobacter. В мъдреците му се бяха заселили Papilloma virus #4 и Coxsackie B4 virus. Gardnerella| често съпътства чревните трематоди. И наистина човекът имаше чревен трематод в бъбреците! Той започна бъбречно почистване с билки, а след това и програма за унищожаване на паразитите. Бяха необходими пет месеца за пълното им ликвидиране. След това вече той можеше да върви и седи без болки.
БОЛКА В КРАКАТА ПРИ ДЕЦА
.......................



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5387101
Постинги: 3598
Коментари: 5838
Гласове: 6717
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031